اولین ترجمه از رمان مشهور و موفق «حرف‌های زنانه» اثر میریام توئز توسط نشر آواژ به چاپ رسید.

انتشار رمان مشهور «حرف‌های زنانه» در ایران

به گزارش قدس آنلاین، رمان «حرف‌های زنانه» با ترجمه سمیه جعفری‌نژاد راهی بازار کتاب ایران شد. این رمان تاکنون جوایز ادبی متعددی را به خود اختصاص داده است و به عنوان یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های ملی در کشور کانادا شناخته می‌شود.

بخش نقد کتاب نیویورک تایمز درباره این رمان چنین نوشته است: «حرف‌های زنانه یک رمان هوشمندانه و خودمختار پر از ایده‌هایی است که طبیعت شیطان، آزادی اراده، مسئولیت‌پذیری جمعی، جبر فرهنگی و مهم‌تر از همه بخشش را به چالش می‌کشد.»

مارگارت آت‌وود  منتقد و نویسنده درباره «حرف‌های زنانه» می‌گوید: «این رمان فوق‌العاده، دردناک، شگفتی‌آور و در عین حال متاثرکننده است و اینکه بر اساس حوادث زندگی واقعی نوشته شده‌است بر جذابیت آن می افزاید.»

«حرف‌های زنانه» پنجمین همکاری این نشر با سمیه جعفری نژاد است. پیش از این سه مجموعه داستان از  استیفن کینگ در ژانر وحشت با نام‌های «مردان ساعت ۱۰»، «بعضی وقت‌ها بر می‌گردند» و «صندوق چوبی» از این مترجم و به همت نشر آواژ به چاپ رسیده است و  چاپ کتاب «نارنگی» نوشته کریستین منگان که رمان برگزیده نیویورک تایمز در سال ۲۰۱۸  است هم تجربه دیگری از نشر آواژ و این مترجم به شمار می‌آید.

شاهین غمگسار منتقد ادبی که ویراستاری کتاب «حرف‌های زنانه» را نیز به عهده داشته است طی یادداشتی درباره این رمان چنین می‌نویسد: «رمان «حرف‌های زنانه» یا با عنوان انگلیسی Women Talking، نوشته میریام توئز است. این رمان ششمین رمان این نویسنده کانادایی است و نخستین بار در سال ۲۰۱۸ چاپ شده است و صادقانه باید گفت که داستانی فمنیستی‌ دارد.

همه شخصیت‌های رمان زن‌اند. جز یک نفر که مردی‌ست دست‌وپاچلفتی! اما با وجود همه گپ‌وگفت‌ درباره فمنیسم، این رمان در هسته خود حرفی دارد که سبب دل‌افگار شدن خواننده خواهد شد.

خوانش مردانه از یک سری باورهای جمعی خاص و سودجویی از وضعیتی به پست‌ترین شکل، چیزی‌ست که در دل رمان حرف‌های زنانه، علیرغم سادگی نثر، روایت و شخصیت‌پردازی نهان است. در ارجاعی ناگزیر، این خوانش مردانه (اتوریته مردانه) را می‌توان به عقاید، قوانین و بایدها در هر جامعه ریز و درشت، عقب‌مانده یا پیشرفته‌ای سرایت داد.

رمان حرف‌های زنانه بر اساس داستانی حقیقی نوشته شده است. بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ در قبیله تک‌افتاده‌ای با نام منونیت‌ در بولیوی، شب‌هنگام و در خواب دختران و زنانِ کلونی مورد آزار شدید قرار می گیرند و تقصیر هم به گردن شیاطین و گناهکاری زنان انداخته می‌شود.

این زنان عموما بی‌سواد و کم‌سواد و محصور در دنیایی که مردان حرف اول و آخر را می‌زنند، چگونه باید ثابت کنند کار کارِ شیاطین و نفسِ زنانۀ آنان نبوده است؟

رنجوری زنان قبیله منونیت را با دست بسته و نفس خسته و کمر بشکسته، آشکارا می‌توان رنجوری هزاران زنِ دیگر دانست. زنانی در هر جای این جهان. با این وصف، رمان حرف‌های زنانه را از زنان بیشتر، باید مردان بخوانند.

این رمان را نباید فقط از حیث ادبی سنجید. اساساً نویسنده داستان را منحصراً از این منظر ننوشته است. داستان سرراست است و از ابتدا تا انتها حرف‌های زنانۀ شخصیت‌های زن داستان است در پاسخ به سوالی که از آن ها پرسیده می شود اما کم و کیف این گفت‌وگو، خواندنی‌ و تامل‌کردنی است.»

علاقمندان می‌توانند در جهت کاستن از رفت و آمدها در ایام کرونا برای تهیه این کتاب به سایت نشر آواژ به آدرس  www.avazh.ir مراجعه کنند و با ارسال پستی رایگان آن را دریافت کنند.

منبع: صبا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.